Voor de avonturiers

Hou jij wel van een uitdaging? Dan zijn de Ardennen the place to be voor jou! Chalet Mésange is de ideale uitvalsbasis voor jouw avonturen te land, ter zee of in de lucht.

 

Op slechts tien minuten rijden vind je er Adventure Valley Durbuy, het grootste avonturenpark van België met een waaier aan binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud. Speleologie, klimmen, freefall, escape rooms, you name it!

 

Iets verder weg ligt het racecircuit van Spa-Francorchamps, waar je terecht kan voor een heuse pistedoop of om te karten.

 

De omliggende bossen bieden je talloze mogelijkheden voor uitdagende trektochten, survival, mountainbiken, boomklimmen, ... Chalet Mésange ligt ook vlakbij de Ourthe, het paradijs voor de kajakliefhebber!

 

Voor de lekkerbekken

 

Met de vele gezellige restaurantjes, sfeervolle cafeetjes en bars en mogelijkheden voor heerlijke take-away zijn de Ardennen de hemel op aarde voor foodies!

 

Verwen je smaakpapillen met verrukkelijke streekbieren, smaakvol vlees en charcuterie van bij topslagers, knapperig stokbrood en heerlijke ontbijtkoeken van bij de bakker uit de buurt, ontdek lekkere wijnen en streekproducten op een van de vele wijnfestivalletjes en lokale marktjes, en geniet!

 

Of breng een bezoekje aan de lokale vaklui die - terecht - trots zijn op hun ambacht en geniet van de heerlijkheden die ze produceren: Chocolaterie Defroidmont in Erezée, de geitenboerderij in Ozo, brouwerij Fantôme in Soy, ...

 

Voor de natuurliefhebbers

Herbronnen in de natuur... We zouden het allemaal wat vaker moeten doen: de vochtige boslucht inademen in de herfst, wandelen door knisperende sneeuw en je daarna verwarmen met een warme chocolademelk bij het haardvuur, genieten van de zonnestralen op je huid en luisteren naar het gekwetter van de vogeltjes.

 

Je hoeft het niet ver te zoeken bij Chalet Mésange: het bos ligt letterlijk in onze achtertuin! Ga op ontdekking langs de vele paadjes, wandel tot in het centrum van Hotton en kom op adem op een gezellig terrasje, ga op schattenjacht met de kids in het bos, of probeer een hert of everzwijn te spotten!

 

In de buurt is er nog veel meer natuurpracht: ga ondergronds afkoelen in de grotten van Hotton, Remouchamps of Han, kom tot rust in een van de vele mooie domeinen en parken, of ga genieten aan de oevers van de Ourthe. 

 

Voor de fans van cultuur & geschiedenis

 

De Romeinen, de Merovingers, twee wereldoorlogen (met de Slag om de Ardennen), ... De Ardennen barsten van de cultuur en geschiedenis!

 

Verken een van de vele Middeleeuwse burchten en kastelen, voel de geschiedenis tot leven komen in een oude abdij, ga 2000 jaar terug in de tijd in een Romeinse ruïne of bezoek een van de talloze musea die de streek rijk is. Er is voor elk wat wils, voor jong en oud!